20 jaar.
Post-secundair Grootkeuken - Ter Groene Poorte.
Mijn stekje: Ik woon in Ingelmunster en ga elke dag op en af.
Weekendwerk: nee, enkel in de zomer in de grootkeuken in een rusthuis, daar werk ik echt heel graag.
Hobby’s: eten maken en via mijn instagram pagina delen met anderen: @food.by.s.
Hiervoor studeerde ik eerst… een kappersopleiding, maar door in het rusthuis te werken heb ik zin gekregen om deze opleiding te volgen. Ook is het zo dat ik in het vierde middelbaar 30 kilo meer woog en eigenlijk wou ik meer over eten leren, want door gezonder te eten ben ik veel afgevallen.
Als ik afstudeer ga ik… mijn eigen zaak opstarten. Een bistro, een klein gezellig plekje met simpele gerechtjes op de kaart: pasta’s, salades, taartjes, … Na mijn 7e jaar grootkeuken zou ik graag nog een 7e jaar patisserie doen. Ik heb er wel bewust voor gekozen om grootkeuken te doen en geen gastronomie, omdat ik niet in de zaal wilde en omdat het ook een stuk moeilijker is. Voor mij hoeft het niet altijd super verfijnd.
Ik kijk op naar… mijn vakantiewerk, zij hebben ervoor gezorgd dat ik hier terecht ben gekomen.
Favoriete comfort food: iets met pasta.
Mijn signature dish: Ofwel iets met vis ofwel pasta. De ideale combo: pasta vongole.
Favoriet gereedschap: Fornuis.
Foto: Jasper van het Groenewoud.