Ismael Develter, ook bekend onder zijn alias Nonkel Iszy, wil de hiphopwereld in Brugge nieuw leven inblazen. Met het concept Mad Clouds organiseert hij om de twee maanden een event in Jeugdhuis Comma. Op die manier tracht hij zo veel mogelijk artiesten een podium te bieden.
Ismael: “Als we allemaal samenwerken, kunnen we de hiphop in Brugge naar een hoger niveau brengen. Met Mad Clouds en Jeugdhuis Comma proberen wij ons steentje bij te dragen.”
Wat is Mad Clouds precies?
“Dat is een moeilijke vraag, want soms twijfel ik zelf nog over hoe ik het concept kan uitleggen (lacht). We willen vooral de underground steunen. Dit doen we door DJ’s en artiesten een podium te geven in combinatie met een sterke headliner. Aan het begin van de avond organiseren we een open mic. Daaruit proberen we telkens een artiest te halen die bij de volgende editie een plek op de affiche krijgt.”
Hoe gaat de organisatie van zo’n event dan in zijn werk?
“Ik begin altijd eerst met polsen bij vrienden en kennissen die ook in de hiphopwereld actief zijn. Daarnaast ga ik ook vaak naar open mics in Antwerpen en Kortrijk. Als we iets zien dat ons bevalt, spreken we die artiesten aan. De mensen die het talent hebben en een publiek kunnen entertainen geven wij heel graag een duwtje in de rug. Met Mad Clouds willen we iedereen een podiumkans bieden door ze naar Jeugdhuis Comma te halen.”
Je haalde Jeugdhuis Comma al enkele keren aan. Hoe zit die samenwerking in elkaar?
“Die samenwerking is eigenlijk voortgevloeid uit een idee rond De Warmste Week. Ik wilde een actie organiseren en contacteerde hen om samen iets uit te denken. Oorspronkelijk waren we van plan om een koekenverkoop te doen. Dat idee liep wat uit en plots stonden er twee artiesten op de affiche. We hebben dan maar besloten om er een event en meteen de eerste editie van te maken.
In januari volgde dan een tweede editie, en nu zitten we al aan numero drie! Ook de volgende events zijn al ingepland.”
“De samenwerking tussen Jeugdhuis Comma en Mad Clouds is de eerste realisatie van 'Nonkels Producties’. Dankzij de Comma geniet ik van organisatorische en financiële ondersteuning. Ik kan bij hen met al mijn vragen aankloppen. Ze bieden mij de vrijheid om mijn events te blijven organiseren. Fouten maken is niet uit den boze, die kunnen tijdig door hun medewerkers bijgestuurd worden.”
Is er daarnaast voldoende ondersteuning uit andere hoeken?
“Ik sta er voorlopig redelijk alleen voor. Het is nog zoeken naar organisaties of manieren om promo te maken. Dankzij de mensen bij Villa Bota krijg ik af en toe wel wat publiciteitskansen. Door uitgenodigd te worden bij radioshows of artiesten aan bod te laten komen kan ik Mad Clouds al wat meer verspreiden.”
“Het marketinggedeelte is een zoektocht voor mij. Het kanaal van Jeugdhuis Comma heeft gelukkig redelijk wat bereik, maar de sociale mediakanalen van Mad Clouds heeft die tractie nog niet. Dat zal nog wat tijd vragen, dus alle hulp is welkom."
Hoe zie je de toekomst van Mad Clouds?
“Ik hoop dat we een artiest zien uitgroeien naar een grote naam in de scene. Het zou fantastisch zijn om een onbekende naam te boeken en die binnen enkele jaren in pakweg Cactus Muziekcentrum met een eigen show te zien. Dan weet ik dat we iets hebben kunnen betekenen voor die persoon.”
Dan heb ik nog één vraag: waarmee zou je dit gesprek graag willen afsluiten?
“Big respect naar alle mensen met een beperking. Ik heb zelf ook een beperking, maar ik wil me daar niet door laten doen. We kruipen vaak in een hoekje, of worden er door de maatschappij in geduwd, maar we moeten eruit durven komen en ons aan onze dromen wagen.”
Volg Mad Clouds op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven!