“Ik ben Phora De Schryver, toenmalig studente Toegepaste Psychologie aan HoWest. Ik kreeg als eindwerk-opdracht de kans om deel te nemen aan de opstart van de website “onlinehulp-apps.be”. En zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!”
Geselecteerd en gescreend
De website ‘onlinehulp-apps.be’ is een verzameling van gescreende apps en websites voor welzijn en gezondheidzorg. Eigenlijk is het een zeer handige wegwijzer doorheen het overaanbod aan apps en websites die er heerst op het internet. Want zeg nu zelf, weet jij nog waar te beginnen in jouw zoektocht naar kwalitatieve apps/websites die nog eens aansluiten bij jouw hulpvraag ook?
Enerzijds zijn er gigantisch veel apps/websites online te vinden waardoor op zoek gaan naar een aangepaste app/website al een opgave op zich is. Anderzijds, als je dan al iets hebt gevonden ben je nog niet eens zeker of alles al werkt, of het betalend is en of jouw gegevens wel veilig gebruikt worden etc.
Kortom, de moed die je had om hulp aan te nemen kan al snel terug in jouw schoenen zakken door de vele obstakels die op jouw pad komen. En dat is nu waarom onlinehulp-apps.be zo een handig hulpmiddel is. De website bevat enkel apps en websites die gescreend zijn volgens een aantal criteria, kwalitatieve zekerheid gegarandeerd dus! Dergelijke criteria zijn: “Is er een duidelijk doel? Is het gebruiksvriendelijk? Is er een kostprijs? Is de app betrouwbaar? Gaat de app betrouwbaar om met de privacy en gegevens van de gebruiker? Zijn er contactmogelijkheden met professionals of derden? Werkt alles?”
De moed die je had om hulp aan te nemen kan al snel terug in je schoenen zakken door de vele obstakels die op jouw pad komen. En dat is nu waarom onlinehulp-apps.be zo een handig hulpmiddel is. De website bevat enkel apps en websites die gescreend zijn volgens een aantal criteria, kwalitatieve zekerheid gegarandeerd dus!
- Phora
Filters
Een tweede voordeel, al zeg ik het zelf, aan de website is niet alleen dat je zeker bent dat de app/website kwalitatief is maar ook het gebruik van filters! Hiermee bedoel ik dat je op de website kan filteren naar jouw leeftijd, thema’s zoals psychisch welbevinden, materieel welbevinden, sociale integratie, … al dan niet contactmogelijkheden, al dan niet betalend enz. ... Tot slot kan je ook specifieker op zoek gaan door een zoekterm in te geven wanneer je echt exact weet waar je hulp bij zouden kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld ‘schermverslaving’: de website biedt je vervolgens meteen een app die je hierbij kan ondersteunen.
Apps en websites zijn géén vervanging van hulpverlening maar ze kunnen wel mooi hand in hand met elkaar omgaan. Mocht je bijvoorbeeld op de wachtlijst staan van hulpverlening kan er misschien wel een app/website dienen als jouw houvast ter afwachting van jouw fysieke hulpverlening.
- Phora
Voor wie?
Niet alleen mensen met een hulpvraag maar ook de omgeving van mensen met een hulpvraag kunnen terecht op de website. Zo kan men bijvoorbeeld apps/websites vinden met eventuele tips in het omgaan met bepaalde thema’s.
Apps en websites zijn géén vervanging van hulpverlening maar ze kunnen wel mooi hand in hand met elkaar omgaan. Mocht je bijvoorbeeld op de wachtlijst staan van hulpverlening kan er misschien wel een app/website dienen als jouw houvast ter afwachting van jouw fysieke hulpverlening. Mocht hulpverlening een drempel te hoog voor je zijn, kan de website onlinehulp-apps jou aangepaste websites aanreiken om jouw weg iets minder overweldigend te maken. Of mocht je een lichte hulpvraag hebben waarbij een klein beetje ondersteuning al voldoende is, is een kijkje nemen op de website ook wel een handige stap.
Meer info via onlinehulp-apps.be !